RentCenter Soita Varaa
YouTube Instagram In English

Miksi vuokrata auto?

Jos auton tarve on satunnaista ei oman auton pitäminen usein ole taloudellisesti järkevää. Usein kaupungissa asuva voi kulkea työmatkat julkisella liikenteellä, jolloin autoa tarvitaan vain lomamatkoille.

Vuokra-auto on vaivaton vaihtoehto: auto on uusi, auto on noudettaessa puhdas, huollot on tehty, renkaat ovat hyväkuntoiset, jos autoon tulee tekninen vika saa sijaisauton käyttöön ilman eri veloitusta jne.

Vuokra-auto on myös ekologinen ratkaisu, sillä yhteiskäyttöautossa auton valmistamisen aiheuttamat päästöt jakaantuvat useammalle käyttöjälle. Auton valmistamisen aiheuttamat päästöt muodostavat auton koko elinkaaren aikaisista päästöistä huomattavan osan.

Alla on esitetty A-ryhmän vuokrahintoja suhteutettuna oman auton pääoma- ja käyttökuluihin. Jos auton tarve on pienempi kuin alla esitetyissä laskuissa, on vuokraaminen taloudellisesti järkevämpää kuin oman auton ostaminen.

Pidempiä vuokrausjaksoja varten - kuten kesäloman ajaksi - kannattaa pyytää tarjous Easy price minileasingautosta.

Koska kannattaa vuokrata auto sen sijaan, että ostaisi oman auton?

Ryhmä A (esim. Volkswagen Up!) kulut

 • Laskujen perustiedot
  • Pitoaika 2 vuotta
  • Ajokilometrit vuodessa 18000 km
  • Uuden auton hankintahinta 13100 e
 • Kulut auton koko käyttöajalta
  • Pääomakulut 6300 e
  • Käyttökulut 1600 e
  • Kulut yhteensä 7800 e

Oman auton kulujen hinnalla A-ryhmän henkilöautoa saa vuokrattua vuodessa

Suluissa on laskuissa käytetty hinnaston hinta.

 • 99 vuorokautta (Easy price pakettihinta 24 h / 100 km) tai
 • 49 viikonloppua (Easy price viikonloppupaketti / 200 km) tai
 • 14 viikkoa (Easy price pakettihinta 7 vrk / 2500 km) tai
 • 6 kuukautta (Minileasing 1 kk / 4000 km)

Laskujen pohjana on käytetty Autoliiton kustannuslaskuria. Tarkempia tietoja laskuista saat tästä. Laskut on päivitetty 1.1.2019.

Koska kannattaa vuokrata auto ja nostaa kilometrikorvauksia työmatkasta?

Vuokra-autolla ajava voi saada työnantajaltaan työmatkoista kilometrikorvausta. Kun vuorokauden työmatka on yli 140 km pitkä, kattavat kilometrikorvaukset auton vuokran ja polttoainekulut. Silloin kannattaa vuokrata auto ja nostaa kilometrikorvaukset sen sijaan, että työmatkan tekisi esim. työnantajan maksamana junalla.

Vaikka käytössä olisi oma auto, voi auton vuokraaminen työmatkoja varten silti olla kannattavaa. Jos oma auto on esim. asunto-, urheilu- tai muu erikoisauto, sillä ei kannata ajaa ylimääräisiä kilometrejä, jotka laskevat auton arvoa.

Alla olevassa kuvaajassa on verrattu A-ryhmän 24 h vuokraa ja polttoainekulua työntekijälle maksettavaan kilometrikorvaukseen.

Kilometrikorvaukset suhteessa autonvuokrauksen kuluihin

Lisätietoja kilometrikorvauksista saat Verohallinnon kotisivuilta Aukeaa uuteen välilehteen. Tarkempia tietoja laskuista saat tästä. Laskut on päivitetty 1.1.2019.

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivustomme käytettävyyttä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt samalla evästeiden käytön.

Ylös