RentCenter
YouTube Instagram In English

Usein kysyttyä autonvuokrauksesta ja muista palveluistamme

Tällä sivulla on vastauksia yksittäisiin autonvuokrausta ja muita palveluita koskeviin kysymyksiin. Mitä tapahtuu autoa vuokratessa -sivulla kerrotaan yleisesti mitä tapahtuu autoa vuokratessa.

Varaaminen ja noutaminen

Alla on listattu suuntaa antavat tiedot eri muuttoautojen kuljetuskyvystä. H-L -ryhmien autoja saa ajaa henkilöauton ajokortilla. M-ryhmä vaatii kuorma-auton ajokortin.

  • Ryhmä H - Tavaratila 6 m³ / pituus 2,5 m, matala malli - Sänky ja sohva
  • Ryhmä I - Tavaratila 9 m³ / pituus 2,8 m, seisomakorkeus - Pienen yksiön tavarat
  • Ryhmä J - Tavaratila 10,5 m³ / pituus 3,0 m, seisomakorkeus - Yksiön tavarat
  • Ryhmä K - Tavaratila 15 m³ / pituus 3,7 m, korkeus yli 2 m - Pienen kaksion tavarat
  • Ryhmä L - Tavaratila 20 m³ / pituus 4,1 m, korkeus yli 2 m / takalaitanostin - Kaksion tavarat
  • Ryhmä M - Tavaratila 33 m³ / pituus 6,0 m, korkeus yli 2 m / takalaitanostin - 3-4 h + k. tavarat

Katso tarkempia tietoja Muuttoauton vuokraus -sivulta.

Voit. Takapihalla sijaitsevan parkkialueelle osoite on Hatanpään puistokuja 32, 33900 Tampere (Google Maps Aukeaa uuteen välilehteen). Parkkipaikkamme sijaitsevat pihan kaupungin puoleisessa päässä. Lyhytaikaista asiakaspysäköintiä varten parkkipaikkoja on myös talon päädyssä.

Pakettiauton tai kuorma-auton voi vuokrata vain lauantaiksi, sunnuntaiksi tai koko viikonlopuksi.

Lauantaiksi vuokraamme paketti- ja kuorma-autoja lauantaipakettina, joka alkaa perjantaina klo 14 ja päättyy sunnuntaina klo 8. Viikonlopuksi vuokraamme paketti- ja kuorma-autoja viikonloppupakettina, joka alkaa perjantaina klo 14 ja päättyy maanantaina klo 8.

Emme ole auki viikonloppuna, joten sunnuntain vuokrausta varten sinun pitää tulla tekemään vuokrasopimus viimeistään perjantaina klo 17, jolloin saat mukaasi avaimet. Auton voit noutaa pihasta vuokrasopimukseen merkittynä ajankohtana.

Vuokraamme myös etäohjattuja autoja, jotka voimme luovuttaa viikonlopun aikana nopeaan tarpeeseen.

Jos otat auton vuokralle viikonlopun aikana, niin auto voi olla putsaamatta ja tarkistamatta edellisen vuokrauksen jäljiltä. Suosittelemme ottamaan kuvat autosta joka suunnasta ja säilyttämään ne 14 vrk, jolloin mahdollisten epäselvyyksien selvittäminen on helpompaa. Jos autossa on tankki vajaa tai siihen on tullut kolhuja, joita ei ole merkitty saamaasi vuokrasopimuksen kopioon, ilmoita siitä meille.

Avainten palautus onnistuu viikonloppuna pudottamalla avaimet toimiston ulko-ovessa olevasta avainluukusta.

Viikonlopun vuokrauksissa kannattaa huomioida se, että vakuutukset ovat voimassa vain vuokrasopimukseen merkittynä aikana. Jos auton nouto on merkitty sunnuntaille klo 8 ja kyseisellä vuokraajalla tapahtuu auton kanssa onnettomuus klo 9, normaalit vakuutusehdot eivät ole voimassa.

Et voi. Emme luovuta autoa henkilölle, joka ei pysty todistamaan ajo-oikeuttaan.

Katso myös kohta "Minulla ei ole ajokorttia. Voinko silti vuokrata auton, kun kaverini ajaa sitä?".

Kyllä voit.

Vuokrasopimus laaditaan nimelläsi, jolloin vastuu vuokrauksesta on sinulla. Kortillinen henkilö pitää kuitenkin olla mukana autoa haettaessa.

Vanhoille asiakkaille voimme luovuttaa auton etänä myös iltaisin ja viikonloppuisin, kunhan asiasta on sovittu etukäteen. Maksu onnistuu esim. MobilePaylla tai etukäteislaskulla.

Kyllä pidämme. Autot putsataan ja tarkistetaan ennen jokaista vuokrausta.

Uskomme omaan tekemiseemme ja uskallamme luvata, että meiltä vuokratussa pakettiautossa on puhdas tavaratila. Vakuutena tästä annamme Pakettiautojen puhtaustakuun™. Lue lisää Pakettiautojen puhtaustakuu™ -sivulta.

Auto kannattaa varata heti kun tietää tarvitsevansa sitä.

Henkilöautot ovat erityisen kysyttyjä juhlapyhinä, viikonloppuina ja kesäloma-aikaan. Tavara-autot ovat erityisen kysyttyjä yleisinä muuttoaikoina, eli viikonloppuisin, kuukauden 15. päivänä ja kuukauden vaihteessa.

Varsinkin keskikokoiset henkilöautot ja isot pakettiautot ovat loppuunmyytyjä sesonkiaikoina muutamaa viikkoa etukäteen.

Kannattaa kuitenkin kysyä lyhyelläkin varoitusajalla, koska peruutuksia tulee aina jonkin verran.

Varauksen voi perua tai sitä voi muuttaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@rentcenter.fi tai soittamalla 03 2606 500. Sähköpostilla tehty peruutus on voimassa, kun vahvistamme peruutuksen.

Jos varausta ei peruta vuorokautta ennen vuokrauksen alkua ja varattu tuote jätetään noutamatta, veloitetaan 100 e peruutusmaksu.

Valitettavasti se ei ole mahdollista, vaan varaus tehdään aina autoryhmälle. Pyrimme kuitenkin aina toteuttamaan asiakkaidemme toiveita automerkkien ja -mallien suhteen.

Joudumme vaihtamaan varauksia autoryhmän autoilta toisille joskus jopa useita kertoja päivässä. Varauksen vaihtaminen toiselle autolle voi johtua esim. siitä, että joku vuokraus jatkuu eikä auto palaudu oletetusti tai autoon tulee vika. Silloin joudumme siirtämään autolla olevat varauksen toisille autoille.

Ei ole, mutta kuormaliinoja saa pyytämällä lainaan toimistostamme vuokrauksen yhteydessä.

Toimitamme. Toimituksesta peritään lisämaksu.

Muuttolaatikoita ja isoja pihakoneita toimitamme tilanteen mukaan. Autoja toimitamme Tampereen lentokentälle.

Pyrimme pitämään kaikkien vuokraamiemme tuotteiden hinnat matalina ja sen takia olemme joutuneet karsimaan runsaasti työvoimaa vaativia palveluita.

Voit.

Annamme opastuksen ja vinkkejä vuokrattavan tuotteen käyttöön.

Voit. Käymme auton lommot ja viat läpi autoa luovuttaessa ja kuvat voi ottaa samalla.


Vuokrauksen aikana

Kyllä voivat.

Emme peri lisäkuljettajista maksua. Vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö vastaa siitä, että autoa ajaa kortillinen kuljettaja. Varsinaisen kuljettajan ei tarvitse olla mukana autoa haettaessa.

Vuokra-autolla kolaroidessa paikalle pitää aina kutsua poliisi ja ilmoittaa onnettomuudesta meille. Poliiseja ei tarvitse kutsua paikalle, jos vahingossa ei ole vastapuolta, eli esimerkiksi naarmuttaa auton kylkeä talon kulmaan.

Puhelinnumeromme löydät saamastasi vuokrasopimuksesta.

Vahingosta pitää tehdä vahinkoilmoitus. Vahinkoilmoituksen voi tehdä toimistollamme tai voimme lähettää pdf-muodossa olevan vahinkoilmoituksen sähköpostilla.

Vahingosta pitää maksaa omavastuu, jos on syyllinen osapuoli tai vahingolle ei ole ulkopuolista maksajaa. Vakuutuksista voit lukea lisää Vakuutukset -sivulta.

Vian ilmettyä tulee soittaa meille, puhelinnumeromme löydät saamastasi vuokrasopimuksesta.

Pyrimme aina siihen, että pääset jatkamaan matkaasi mahdollisimman pian. Tapauskohtainen ratkaisu vaihtelee tilanteen ja vian mukaan.

Kyllä voit, tietyin rajoituksin.

Auton ulkomaille viemisestä pitää sopia aina etukäteen ja vakuutuksen ehdot ovat maakohtaisesti erilaiset kuin Suomessa. Autojamme ei voi viedä Schengen-maiden ulkopuolelle, eli esim. Venäjälle ei voi mennä.

Eläinten kuljetus autoissamme on kielletty.

Tarvittaessa veloitamme puhdistuskuluina vähintään 100 e.

Tupakointi autoissamme on kielletty.

Tarvittaessa veloitamme puhdistuskuluina vähintään 100 e.


Palauttaminen

Kyllä voit.

Toimiston ulko-ovessa on avainluukku, johon avaimet voi palauttaa.

Kyllä voit.

Meillä on halli, johon asiakas pääsee sisään koodin avulla.


Maksaminen ja mahdolliset jälkiveloitukset

Autossa on tankki täynnä noudettaessa ja tankki pitää täyttää ennen palautusta.

Et voi.

Normaalisti arvioitu vuokra maksetaan autoa noudettaessa. Jos arvio poikkeaa toteutuneesta, pitää maksaa lisäveloitus tai vaihtoehtoisesti on mahdollista saada hyvitystä.

Yksityishenkilöt eivät voi maksaa vuokrausta laskulla, lukuun ottamatta etukäteislaskua. Katso alla oleva kohta "Voinko maksaa vuokrauksen etukäteen tilillenne?".

Yritykset voivat maksaa laskulla, jos on tehty laskutussopimus.

Kyllä voit.

Lähetämme laskun, jonka eräpäivä on heti. Kun suoritys näkyy tilillämme voimme luovuttaa auton. Huomioon pitää ottaa viive pankkisiirrossa, eli maksu pitää suorittaa pari päivää ennen vuokrauksen alkamista.

Vakuutuksen omavastuu pitää maksaa, jos autoon tulee kolhuja, joihin vuokraaja on itse syyllinen, tai jos kolhuille ei löydy ulkopuolista maksajaa. Viimeksi mainittu tilanne voisi olla esimerkiksi sellainen, että auton ollessa pysäköitynä siihen tulee lommo, eikä lommon tekijä jätä yhteystietojaan.

Myös tuulilasin kiveniskemät ja matkan aikana puhjenneet tai vaurioituneet renkaat ovat vuokraajan vastuulla.

Omavastuu pitää maksaa erikseen jokaisesta erillisestä vauriosta.

Omavastuun voi maksaa autoa palauttaessa, mutta sitä ei ole pakko maksaa, ennen kuin olemme korjauttaneet vaurion

Et joudu.

Sopimukseen merkitty vakuutuksen omavastuu on omavastuun maksimi määrä per vaurio. Jos vaurion korjaus maksaa vähemmän kuin omavastuun maksimi määrä on, maksat vain todelliset korjauskulut.

Kyllä joudut.

Jos et maksa parkkisakkoa ajoissa meille tulee summaltaan korotettu maksumuistutus. Me ilmoitamme pysäköinninvalvontaan kenellä auto on ollut vuokralla ja he lähettävät korotetun sakon vuokraajalle.

Automaattisen nopeudenvalvontakameran tai tietullikameran kautta tuleva sakko tulee meille ja me ilmoitamme lähettäjälle kenellä auto on ollut vuokralla. He lähettävät sakon vuokraajalle.

Yhteystiedot:
Sijainti ja aukioloajat:
Auki ma - to klo 8 - 16 ja pe klo 8 - 17 tai sopimuksen mukaan
Linkit:

Kunnioitamme yksityisyyttäsi, emme käytä evästeitä.

Pakettiautomme tunnistat nokassa olevasta RC-tarrasta Ylös
Soita
Soita
Varaa tai pyydä tarjous
Varaa tai pyydä tarjous
Whatsappaa
Whatsappaa