RentCenter Soita Varaa
YouTube In English

Usein kysyttyä autonvuokrauksesta ja muista palveluistamme

Varaaminen ja noutaminen

Alla on listattu suuntaa antavat tiedot eri muuttoautojen kuljetuskyvystä. H-L -ryhmien autoja saa ajaa henkilöauton ajokortilla. M-ryhmä vaatii kuorma-auton ajokortin.

  • Ryhmä H - Tavaratila 6 m³ / pituus 2,5 m, matala malli - Sänky ja sohva
  • Ryhmä I - Tavaratila 9 m³ / pituus 2,7 m, seisomakorkeus - Pienen yksiön tavarat
  • Ryhmä J - Tavaratila 10,5 m³ / pituus 3,0 m, seisomakorkeus - Yksiön tavarat
  • Ryhmä K - Tavaratila 15 m³ / pituus 3,7 m, korkeus yli 2 m - Pienen kaksion tavarat
  • Ryhmä L - Tavaratila 20 m³ / pituus 4,1 m, korkeus yli 2 m / takalaitanostin - Kaksion tavarat
  • Ryhmä M - Tavaratila 33 m³ / pituus 6,0 m, korkeus yli 2 m / takalaitanostin - 3-4 h + k. tavarat

Katso tarkempia tietoja Muuttoauton vuokraus -sivulta.

Pakettiauton tai kuorma-auton voi vuokrata vain lauantaiksi tai sunnuntaiksi.

Emme ole auki viikonloppuna, joten sinun pitää tulla tekemään vuokrasopimus viimeistään perjantaina klo 17, jolloin saat mukaasi avaimet. Auton voit noutaa pihasta vuokrasopimukseen merkittynä ajankohtana. Voit noutaa lauantaiksi vuokratun auton myös perjantaina klo 16 - 17 samaan hintaan, jos etukäteen näin sovitaan.

Jos otat auton vuokralle viikonlopun aikana, niin auto voi olla putsaamatta ja tarkistamatta edellisen vuokrauksen jäljiltä. Jos autossa on tankki vajaa tai siihen on tullut kolhuja, joita ei ole merkitty saamaasi vuokrasopimuksen kopioon, soita meille.

Viikonlopun vuokrauksissa kannattaa huomioida se, että vakuutukset ovat voimassa vain vuokrasopimukseen merkittynä aikana. Jos auton palautus on merkitty lauantaille klo 16 ja autolla tapahtuu onnettomuus klo 18, normaalit vakuutusehdot eivät ole voimassa.

Et voi. Emme luovuta autoa henkilölle, joka ei pysty todistamaan ajo-oikeuttaan.

Katso myös kohta "Minulla ei ole ajokorttia. Voinko silti vuokrata auton, kun kaverini ajaa sitä?".

Kyllä voit.

Vuokrasopimus laaditaan nimelläsi, jolloin vastuu vuokrauksesta on sinulla. Kortillinen henkilö pitää kuitenkin olla mukana autoa haettaessa.

Auto kannattaa varata heti kun tietää tarvitsevansa sitä.

Henkilöautot ovat erityisen kysyttyjä juhlapyhinä, viikonloppuina ja kesäloma-aikaan. Tavara-autot ovat erityisen kysyttyjä yleisinä muuttoaikoina, eli viikonloppuisin, kuukauden 15. päivänä ja kuukauden vaihteessa.

Varsinkin keskikokoiset henkilöautot ja isot pakettiautot ovat loppuunmyytyjä sesonkiaikoina muutamaa viikkoa etukäteen.

Kannattaa kuitenkin kysyä lyhyelläkin varoitusajalla, koska peruutuksia tulee aina jonkin verran.

Varauksen voi perua tai sitä voi muuttaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@rentcenter.net tai soittamalla 03 2606 500.

Jos varausta ei peruta ja varattu tuote jätetään noutamatta, veloitetaan puolet vuokrasta, kuitenkin enintään 24 h vuokra.

Ei ole, mutta kuormaliinoja saa lainaan toimistostamme vuokrauksen yhteydessä.

Toimitamme.

Toimitus lentoasemalle maksaa 12 e / suunta.

Muuttolaatikoita toimitamme tilanteen mukaan. Muita tuotteita emme toimita pl. autojen lenttokenttätoimitukset.

Pyrimme pitämään kaikkien vuokraamiemme tuotteiden hinnat matalina ja sen takia olemme joutuneet karsimaan paljon henkilöstöä vaativia palveluita.

Voit.


Vuokrauksen aikana

Kyllä voivat.

Emme peri lisäkuljettajista maksua. Vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö vastaa siitä, että autoa ajaa kortillinen kuljettaja. Varsinaisen kuljettajan ei tarvitse olla mukana autoa haettaessa, kunhan mukana on yksi ajo-oikeuden omaava henkilö.

Vuokra-autolla kolaroidessa paikalle pitää aina kutsua poliisi ja ilmoittaa onnettomuudesta meille. Poliiseja ei tarvitse kutsua paikalle, jos esimerkiksi naarmuttaa auton kylkeä talon kulmaan.

Puhelinnumeromme löydät saamastasi vuokrasopimuksesta.

Vian ilmettyä tulee soittaa meille, puhelinnumeromme löydät saamasi vuokrasopimuksesta.

Pyrimme aina siihen, että pääset jatkamaan matkaasi mahdollisimman pian. Tapauskohtainen ratkaisu vaihtelee tilanteen ja vian mukaan.

Kyllä voit, tietyin rajoituksin.

Auton ulkomaille viemisestä pitää sopia aina etukäteen. Autojamme ei voi viedä Schengen-maiden ulkopuolelle, eli esim. Venäjälle ei voi mennä.

Eläinten kuljetus autoissamme on kielletty.

Tarvittaessa veloitamme puhdistuskuluina vähintään 100 e.

Tupakointi autoissamme on kielletty.

Tarvittaessa veloitamme puhdistuskuluina vähintään 100 e.


Palauttaminen

Kyllä voit.

Ulko-ovessa on avainluukku, josta avaimet voi tiputtaa sisälle. Auto pitää tankata ennen palautusta.

Et voi, paitsi auton mukana.

Joissakin tilanteissa tämä ei ole mahdollista, kuten silloin jos auto on lähdössä vuokralle viikonlopun aikana. Silloin voidaan sopia muista menettelytavoista.


Maksaminen ja mahdolliset jälkiveloitukset

Autossa on tankki täynnä noudettaessa ja tankki pitää täyttää ennen palautusta.

Et voi.

Poikkeus on pakettiautojen ja kuorma-autojen tuntivuokraus, jolloin vuokra maksetaan toteutuneen ajan ja ajokilometrien perusteella autoa palautettaessa. Toinen poikkeus ovat muuttolaatikot, jotka maksetaan palauttaessa, kun nähdään toteutunut vuokrauksen kesto.

Normaalisti arvioitu vuokra maksetaan autoa noudettaessa. Jos arvio poikkeaa toteutuneesta, pitää maksaa jälkiveloitus tai vaihtoehtoisesti on mahdollista saada hyvitystä.

Yksityishenkilöt eivät voi maksaa vuokrausta laskulla, lukuun ottamatta etukäteislaskua. Katso alla oleva kohta "Voinko maksaa vuokrauksen etukäteen tilillenne?".

Yritykset voivat maksaa laskulla, jos on tehty laskutussopimus.

Kyllä voit.

Lähetämme laskun, jonka eräpäivä on heti. Kun suoritys näkyy tilillämme voimme luovuttaa auton. Huomioon pitää ottaa viive pankkisiirrossa, eli maksu pitää suorittaa pari päivää ennen vuokrauksen alkamista.

Vakuutuksen omavastuu pitää maksaa, jos autoon tulee kolhuja, joihin vuokraaja on itse syyllinen, tai jos kolhuille ei löydy ulkopuolista maksajaa. Viimeksi mainittu tilanne voisi olla esimerkiksi sellainen, että auton ollessa pysäköitynä siihen tulee lommo, eikä lommon tekijä jätä yhteystietojaan.

Myös tuulilasin kiveniskemät ja puhjenneet renkaat ovat vuokraajan vastuulla.

Omavastuu pitää maksaa erikseen jokaisesta erillisestä vauriosta.

Omavastuun voi maksaa autoa palauttaessa, mutta sitä ei ole pakko maksaa, ennen kuin olemme korjauttaneet vaurion

Et joudu.

Sopimukseen merkitty vakuutuksen omavastuu on omavastuun maksimi määrä per vaurio. Jos vaurion korjaus maksaa vähemmän kuin omavastuun maksimi määrä on, maksat vain todelliset korjauskulut.

Kyllä joudut.

Jos et maksa parkkisakkoa ajoissa meille tulee summaltaan korotettu maksumuistutus. Me ilmoitamme pysäköinninvalvontaan kenellä auto on ollut vuokralla ja he lähettävät korotetun sakon vuokraajalle.

Automaattisen nopeudenvalvontakameran tai tietullikameran kautta tuleva sakko tulee meille ja me ilmoitamme lähettäjälle kenellä auto on ollut vuokralla. He lähettävät sakon vuokraajalle.

Takaisin

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivustomme käytettävyyttä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt samalla evästeiden käytön.

Ylös