RentCenter
YouTube Instagram In English

Minulle on muutto edessä. Mitä on huomioitava muutettaessa?

Sivulle on koottu muuttajan muistilista, jossa on mainittu tärkeimmät muutettaessa huomioitavat seikat.

Lisää muuttovinkkejä löydät Facebook Aukeaa uuteen välilehteen -sivuillamme olevasta keskustelusta, joihin voit halutessasi lisätä omat vinkkisi.

Ilmoitukset, sopimukset, muuton suunnittelu

 • Tee muuttoilmoitus viimeistään viikko muuttamisen jälkeen. Muuttoilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukauden ennen muuttoa. Muuttoilmoituksen voi tehdä verkossa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi Aukeaa uuteen välilehteen.
 • Ilmoita niille yrityksille ja organisaatioille uusi osoitteesi, jotka eivät päivitä osoitettasi Postin tai Väestörekisterin kautta. Voit tarkistaa ne yritykset ja organisaatiot, joille muuttotietosi päivittyvät automaattisesti samasta www.muuttoilmoitus.fi Aukeaa uuteen välilehteen -sivulta.
 • Varaa muuttoauto ja muuttoapu tai muuttopalvelu ajoissa. Kuun vaihde ja kuun 15. päivä ovat yleisimpiä muuttopäiviä, samoin niiden lähellä olevat viikonloput, joten kannattaa välttää niiden valitsemista muuttopäiväksi.
 • Muista että esim. vintille, kellariin ja autotalliin kertyy aikojen saatossa huomaamatta paljon tavaraa. Huomioi myös ne muuttoautoa tai muuttopalvelua varatessasi.
 • Sovi internet-yhteyden ja sähkösopimuksen siirrosta. Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa. Verkossa on useita kilpailutussivustoja, kuten Kilpailuttaja.fi Aukeaa uuteen välilehteen ja Sähkövertailu.fi Aukeaa uuteen välilehteen.
 • Muuttaessasi omakotitaloon, tee tarvittavat sopimukset, kuten jätehuolto- ja vedentoimitussopimukset.
 • Jos sinulla on kotivakuutus, tarkista vakuutusyhtiöltä tarvitseeko sopimusta muuttaa esim. asunnon koon muuttuessa.
 • Muista varata aikaa myös loppusiivoukselle ennen avainten luovutusta.

Pakkaaminen

 • Pakkaamalla tavaroita mahdollisimman paljon etukäteen vähennät itse muuttoon kuuluvaa aikaa. Vuokrattavat muuttolaatikot ovat hyödyllisiä etukäteen pakattaessa. Muuttolaatikoita tarvitaan noin yksi laatikko asunnon kahta neliömetriä kohden. Kaupoista saatavista pahvilaatikoista banaanilaatikot ovat tukevimpia ja niitä saa yleensä hakea kaupoista ilmaiseksi. Kirjojen pakkaamisessa Alkosta saatavat viinilaatikot ovat käteviä.
 • Laita astioita pakatessa niiden väliin pakkauspaperia, joka estää niitä särkymästä. Jos pakkauspaperia ei ole saatavilla, niin voit käyttää myös talouspaperia. Verrattuna sanomalehteen pakkaus- tai talouspaperi ei sotke astioita, kuten sanomalehti. Lautasten väliin voi laittaa pehmikkeeksi kertakäyttölautasia.
 • Pakkaa tärkeimmät muuton jälkeen tai sen aikana tarvittavat tavarat matkalaukkuun. Muuton jälkeen tavaroita voi olla hankala löytää, mutta matkalaukusta löytyvät kaikki välttämättömät tavarat seuraavaa päivää varten. Laita matkalaukkuun myös työkaluja mm. lamppujen asennusta varten.
 • Vuodevaatteet, pyyhkeet ym. saa pakattua helposti jätesäkkeihin.
 • Ota laatikostoista laatikot pois ja kaapeista ovet ja hyllyt pois. Jos se ei ole mahdollista, niin laatikot ja ovet saa pysymään kiinni käsikiristekalvon avulla (pitkä muovikelmu). Teippiin verrattuna käsikiristekalvo on helpompi ottaa pois, koska siinä ei ole liimaa.
 • Ennen kuin siirrät pesukonetta, laske pesukoneen letkut lattian tasolle ja kallista pesukonetta nostamalla etureunaa. Silloin suurin osa pesukoneessa olevasta vedestä valuu pois, eikä vesi kastele asunnon lattiaa. Kiinnitä pesukoneen letkut ja johdot pesukoneen päälle teipillä tai käsikiristekalvolla.

Pakettiauton lastaaminen ja muuttaminen

 • Kanna arvokkaimmat tavarat itse. Korvausvastuiden selvittäminen kavereiden kanssa on ikävää.
 • Lastaa autoon ensimmäisenä suurimmat ja painavimmat tavarat. Painavimmat tavarat sijoitetaan taka-akselin päälle ja etupuolelle, ei perään. Lue lisää Pakettiauton ja kuorma-auton kuormaus ja kuorman sidonta -sivulta. Tee kuormasta mahdollisimman tiivis, jotta tavarat eivät pääse heilumaan muuttomatkalla. Voit käyttää vuodevaatteilla täytettyjä jätesäkkejä tyhjien välien täyttämisessä. Voit myös vuokrata pehmustamiseen tarkoitettuja muuttohuopia.
 • Kiinnitä kuorma kuormaliinoilla. Kuormaliinoja saa lainaan toimistostamme vuokrauksen yhteydessä. Lue lisää Kuormansidonta kuormaliinoilla -sivulta.
 • Täyskorkeisiin pakettiautoihin ja kuorma-autoihin (autoryhmät K-M) sängyt, sohvan ja ruokapöydän saa pystyyn. Pystyssä isot huonekalut vievät vain vähän lattiapinta-alaa, mutta käyttävät tavaratilan korkeuden tehokkaasti hyödyksi.
 • Mieti jo etukäteen mihin tavarat viedään uudessa asunnossa. Esim. huonekalut on huomattavasti helpompi asetella, kun ne ovat valmiiksi oikeissa huoneissa.
Yhteystiedot:
Sijainti ja aukioloajat:
Auki ma - to klo 8 - 16 ja pe klo 8 - 17 tai sopimuksen mukaan
Linkit:

Kunnioitamme yksityisyyttäsi, emme käytä evästeitä.

Pakettiautomme tunnistat nokassa olevasta RC-tarrasta Ylös
Soita
Soita
Varaa tai pyydä tarjous
Varaa tai pyydä tarjous
Whatsappaa
Whatsappaa