RentCenter
YouTube Instagram In English

Mitä eroa on perinteisellä autonvuokrauksella ja etävuokrauksella?

Sivulla pohditaan perinteisen autonvuokrauksen ja etävuokrauksen eroja, etuja ja ongelmia. Me tarjoamme perinteistä autonvuokrauspalvelua.

Perinteisen autovuokraamon käytännöt on kirjoitettu mustalla ja etävuokrauksen käytännöt punaisella. Käytännöt vaihtelevat jonkin verran eri vuokraamoissa. Tällä sivulla käytetyt tiedot on kerätty eri vuokraamoiden kotisivuilta.

Mitä eroa vuokraustavoilla on lyhyesti kerrottuna?

Molemmissa vuokraustavoissa on omat etunsa ja ongelmansa. Molemmille vuokraustavoille on tarvetta.

Usein etävuokraus on hieman edullisempi vaihtoehto, mutta edellyttää asiakkaalta enemmän omaa työtä ja tarkkaavaisuutta.

Vuokrauksen muuttaminen kesken matkan on perinteisessä autonvuokrauksessa joustavampaa, mutta vuokrauksen aloittaminen on etävuokrauksessa joustavampaa.

Perinteisessä autonvuokrauksessa vuokraamo vastaa auton kuntoon liittyvistä asioista. Etävuokrauksessa monet auton kuntoon liittyvät asiat - mm. siisteys ja vaurioiden tarkastus - ovat asiakkaan vastuulla.

Etävuokrauksessa autot eivät ole niin siistejä kuin perinteisessä autonvuokrauksessa, mutta esim. kaatopaikkakuormaa kuljettaessa sillä ei ole merkitystä. Sen sijaan valkoista sohvaa kuljettaessa tavaratilan siisteyttä arvostaa. Meiltä saat Pakettiautojen puhtaustakuun™. Lue lisää Pakettiautojen puhtaustakuu™ -sivulta.

Mitä tapahtuu varausta tehdessä?

 • Varauksen voi tehdä kotisivujen kautta varauslomakkeella, sähköpostilla, puhelimella tai käymällä toimistollamme. Toimiston ollessa avoinna vastaamme 90 % sähköisistä kyselyistä alle kahdessa tunnissa. Viikonloppuina tarkistamme yhteydenotot kerran päivässä. Varauksesi on voimassa, kun saat varausvahvistuksen.
 • Varauksen voi tehdä kotisivujen kautta. Autolla pääsee liikkeelle jopa viiden minuutin kuluttua siitä, kun aloittaa varauksen tekemisen.
 • Tarjoamme paljon tietoa kotisivuillamme päätöksen tueksi. Emme näytä reaaliaikaista varaustilannetta kotisivuillamme, koska ruuhkaisina aikoina pienet varausten päällekkäisyydet tai auton kokoluokan vaihdot saadaan sovittua asiakkaan kanssa.
 • Kotisivuilta löytyvät autojen perustiedot. Varaustilanteen näkee reaaliaikaisesti ja ruuhkaisin aikoina vapaan autoon voi löytää kokeilemalla eri autoja ja vuokrausaikoja.
 • Tarvittaessa neuvomme sopivan auton ja lisävarusteiden valinnassa sähköpostilla, puhelimella tai toimistollamme. Toimistolle voi tulla etukäteen katsomaan eri kokoisia autoja ja lisävarusteita. Autot luovutetaan toimistolta.
 • Asiakaspalvelu toimii vain sähköisesti. Autot ovat ympäri kaupunkia, joten eri kokoisten autojen vertailu on hankalaa.

Mitä tapahtuu autovuokraamossa ennen asiakkaan saapumista?

 • Huolehdimme, että auto on hyvässä kunnossa lähtöä varten. Pesemme ja putsaamme auton, sekä teemme lyhyen koeajon. Talvella lämmitämme auton, harjaamme lumet auton päältä sekä kokeilemme, että ovet eivät ole jäässä.
 • Autot pestään ja tarkistetaan silloin tällöin, asiakas vastaa auton siistimisestä vuokrauksen jälkeen. Auton ovet saa auki 15 minuuttia ennen vuokrauksen alkua, jolloin auton voi laittaa itse lähtökuntoon.

Mitä tapahtuu autoa noudettaessa?

 • Auton tai avainten nouto on mahdollista toimiston ollessa auki. Auto noudetaan toimistoltamme, jossa virallisen osuuden jälkeen juttelemme mukavia ja kerromme vuokraustarinoita. Lisävarusteita voi valita tarpeen mukaan, jolloin tavaratilassa ei ole turhaan tilaa vieviä tavaroita.
 • Auton nouto on mahdollista koska vain puhelimen avulla. Ympäri kaupunkia sijoitetut autot voivat olla hyvinkin lähellä. Pakettiautoissa on nokkakärryt tavaratilassa.
 • Tarkistamme auton yhdessä asiakkaan kanssa ja merkitsemme sopimukseen olemassa olevat vauriot. Asiakas voi halutessaan valokuvata auton ennen lähtöä.
 • Asiakas vastaa vaurioiden tarkastamisesta ja on velvoitettu ottamaan kuvat autosta, sekä säilyttämään niitä tietyn ajan. Likaisesta autosta kaikkien vaurioiden löytäminen voi olla hankalaa.
 • Opastamme auton ja lisävarusteiden käytön sekä ajamme auton pois parkkiruudusta, jotta asiakas voi helpommin totutella outoon autoon.
 • Autossa on opaskirja auton toimintoihin ja kotisivuilla usein kysyttyjä kysymyksiä. Auto on pysäköity edellisen asiakkaan toimesta etäkäyttöautolle varatuun parkkiruutuun esim. kaupan pihassa.

Mitä tapahtuu vuokrauksen aikana?

 • Toimiston puhelinnumerossa on jatkuva päivystys matkalla mahdollisesti ilmenevien ongelmien varalta. Toimiston numeroon soittamalla voi jatkaa vuokrausta ja sopia joustavasti myös muista muutoksista kesken vuokrauksen.
 • Tiepalvelunumerossa on jatkuva päivystys matkalla mahdollisesti ilmenevien ongelmian varalta. Vuokrauksen muuttaminen vuokrauksen aikana edellyttää uuden varauksen tekemistä, joka on kalliimpaa kuin mitä lisäaika olisi maksanut alkuperäiseen varaukseen.

Mitä tapahtuu autoa palauttaessa ja vuokrauksen jälkeen?

 • Toimiston ollessa avoinna voimme tarkistaa auton yhdessä asiakkaan kanssa. Toki mieluummin pesemme auton ennen tarkastusta, jolloin mahdolliset lian alla piilossa olevat vauriot näkyvät. Pihassamme on valvontakamerat, joten jos autossa on vaurio, jota asiakas ei huomaa tehneensä, voimme tarkistaa valvontakameroista onko vaurio tullut pihassamme.
 • Asiakas tarkistaa ja putsaa auton itse vuokrauksen jälkeen. Seuraava asiakas tarkistaa auton. Likaisesta autosta kaikkien vaurioiden löytäminen voi olla hankalaa. Parkkipaikoilla voi olla valvontakamerat, mutta ne eivät ole vuokraamon, joten videon saamiseen tarvitaan Poliisin apua.
Yhteystiedot:
Sijainti ja aukioloajat:
Auki ma - to klo 8 - 16 ja pe klo 8 - 17 tai sopimuksen mukaan
Linkit:

Kunnioitamme yksityisyyttäsi, emme käytä evästeitä.

Pakettiautomme tunnistat nokassa olevasta RC-tarrasta Ylös
Soita
Soita
Varaa tai pyydä tarjous
Varaa tai pyydä tarjous
Whatsappaa
Whatsappaa